top of page

"Αστέρι και φιλί"


Τριγύρισε από καιρό στο μυαλό μου η ιδέα για ένα ελληνικό βιβλίο που θα μιλούσε για την προσαρμογή των παιδιών στο σχολείο.

Το βιβλίο "The kissing hand" ήταν πολύ όμορφο, πολύ τρυφερό, αλλά ξένο. Τα παιδιά δεν γνώριζαν το ρακούν, οπότε ο πρωταγωνιστής της δικής μας ιστορίας θα έπρεπε να είναι ένα ζωάκι οικείο στα παιδιά. Ένα ζωάκι που θα γνωρίζουν κι έχουν μάθει τις περιπέτειές του. Το πρώτο ζώο που μου ήρε στο μυαλό ήταν η αλεπού. Πολύ γνωστή και ίσως κάποια στιγμή να την είχαν συναντήσει κιόλας σε κάποιο δρόμο το καλοκαίρι. Έτσι γεννήθηκε ο Λάκης το μικρό αλεπουδάκι τον Σεπτέμβριο του 2015!

Ανέβασα την ιστορία στο blog.


 

Δες την πρώτη ιστορία του Λάκη εδώ

 

Μετά από καιρό ίσως να ήταν κι ένας χρόνος πήγα για μια παράσταση στο νηπιαγωγείο Λουτρών Υπάτης. Εκεί, η φίλη μου και εξαίρετη νηπιαγωγός Λίνα Δαμαστιώτη, είχε εκτυπώσει σε ένα μικρό- μικρό βιβλιαράκι την ιστορία.

Πόσο με συγκίνησε!

Στο νου μου γεννήθηκε τότε η ιδέα να προχωρήσω στην έκδοση του βιβλίου.


 
 

Κάποια οικογενειακά προβλήματα με κράτησαν μακριά από αυτή την ιδέα.

Ώσπου το καλοκαίρι του 2018 η μαμά μου έφυγε!

Το πρώτο διάστημα δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα. Θέλοντας όμως να νιώσω καλύτερα άρχισα να ζωγραφίζω τις εικόνες για το βιβλίο «Αστέρι και φιλί» και σιγά –σιγά προχώρησα στην έκδοσή του. Το ποίημα που υπάρχει μέσα στο βιβλίο μπορεί να ακούγεται παιδικό αλλά αντιπροσωπεύει αυτό το συναίσθημα που ένιωθα τότε.

Τον άλλο χρόνο (2019) ο Λάκης μεγάλωσε! Πέρασε από πολλά σχολεία, τον γνώρισαν πολλά παιδιά και την επόμενη χρονιά το εκδώσαμε ξανά (αφού εξαντλήθηκε η πρώτη έκδοση!) με μια ακόμη ιστορία: «Η μανούλα γιορτάζει».




Είχαμε παρουσιάσει την ιστορία σαν παράσταση κι έτσι ήταν η καλύτερη στιγμή να προστεθεί στο βιβλίο.

Αγαπώ τον Λάκη γιατί τα παιδιά ταυτίζονται μαζί του.

Αγαπώ τον Λάκη γιατί περιγράφει ιστορίες που συμβαίνουν μέσα στην τάξη με αυτόν τον παραμυθένιο τρόπο. Έτσι θα είναι πιο εύκολα να τις δούμε και να τις αντιμετωπίσουμε.

Αγαπώ τον Λάκη γιατί ήταν μαζί μου στις δύσκολες στιγμές μου, μου έδωσε κουράγιο και δύναμη!

Για αυτό μπορώ να τραγουδώ μαζί του.


 

Ξέρω ένα μυστικό

όταν πια δεν θα είσαι εδώ.

Κράτα μου σφιχτά το χέρι,

άσε ένα φιλί αστέρι!



Αστεράκι λαμπερό,

κάθε τόσο σε κοιτώ,

πόσο μ’ αγαπά θυμίζει

και μαμά μοσχομυρίζει!


 

Α! ξέχασα να σας πω πως στο τέλος κάθε ιστορίας υπάρχουν και δημιουργικές σελίδες! Σελίδες που προτείνουν κατασκευές. Μπορείς κι εσύ να δημιουργήσεις τον δικό σου Λάκη! Η να φτιάξεις το δωράκι για την μαμά!



Θέλεις να αποκτήσεις το βιβλίο με τον Λάκη; Θέλεις να ζωντανέψεις τις κούκλες και να φτιάξεις την δική σου ιστορία; Δες εδώ.

190 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page