top of page

Ένα απαραίτητο εργαλείο για μάθηση και επικοινωνία: Η κούκλα Μάπετ.



 

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για την κούκλα μάπετ; δες εδώ https://www.subscribepage.com/h5c6x5

 

Στον σύγχρονο εκπαιδευτικό χώρο, οι μέθοδοι διδασκαλίας εξελίσσονται συνεχώς, με στόχο την βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο είναι η κούκλα μαθητικής παρέμβασης, οι γνωστή κούκλα μάπετ. Πιο κάτω θα αναπτύξουμε με λίγα λόγια την αναγκαιότητα της χρήσης της κούκλας Μάπετ στη σχολική τάξη και τα οφέλη που προσφέρει.


Η κούκλα Μάπετ είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και τα παιδιά. Είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μοιάζει με μια ανθρώπινη μορφή και μπορεί να κινείται, να μιλά, να απαντά και να λειτουργεί σαν ένα ζωντανό ον.


Το μεγαλύτερό της προσόν είναι ότι ανοίγει το στόμα της και μιλάει.

Αυτό την κάνει ξεχωριστή και διαφορετική από τις υπόλοιπες κούκλες. Η χρήση της φανερώνει ουσιαστικά οφέλη για τους μαθητές και προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία.

  • Πρώτα- πρώτα η κούκλα Μάπετ προσφέρει ένα εργαλείο που δημιουργεί περιβάλλον ασφάλειας στην τάξη. Τα παιδιά είναι πιο άνετα να επικοινωνήσουν με την κούκλα αντί να εκτίθενται απευθείας στον ενήλικα. Αντί να αισθάνονται ντροπή ή φόβο για πιθανές αποτυχίες μέσω της κούκλας Μάπετ, μπορούν να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν δεξιότητες χωρίς φόβο κριτικής. Η χρήση της κούκλας Μάπετ δημιουργεί ένα ανοιχτό κλίμα στην τάξη όπου τα παιδιά αισθάνονται ελεύθερα να εκφράσουν τις σκέψεις τους.

Αυτό βέβαια ισχύει για όλα τα είδη της κούκλας αλλά εδώ η κούκλα έχει το πλεονέκτημα της ομιλίας.



  • Δεύτερον η κούκλα Μάπετ προσφέρει εξατομικευμένη προσέγγιση στη μάθηση. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να προσαρμόσει τις εντολές και την αντίδραση της κούκλας σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε παιδιού. Η κούκλα Μάπετ μπορεί να παρέχει ατομική υποστήριξη στην πρόοδο των μαθητών, ενθαρρύνοντας τους να παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες.

  • Τρίτον η κούκλα Μάπετ βοηθάει στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Τα παιδιά μπορούν να εξασκηθούν στην επικοινωνία και στον καθορισμό των ορίων μέσω των αλληλεπιδράσεων με την κούκλα. Μπορούν να αναπτύξουν την εμπιστοσύνη, τη συνεργασία και την αντίληψη των αναγκών των άλλων.



Συμπέρασμα:

Η χρήση της κούκλας μαθητικής Παρέμβασης στη σχολική τάξη είναι αναγκαία και θετική για την εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσω της κούκλας, τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση, αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες και έχουν τη δυνατότητα να μάθουν με έναν εξατομικευμένο τρόπο. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υιοθετήσουν αυτή την πρωτοποριακή μέθοδο , προσφέροντας ένα πιο φιλικό και ανοιχτό περιβάλλον για τη μάθηση και την ανάπτυξη των παιδιών.

Βιβλιογραφικές Αναφορές:

1. Puppetry as an educational tool: An Exploratory study – Takey

2. The Creative Use of Puppets in Play Therapy




85 views0 comments
bottom of page